Terugblik op 2023 – Deel 3

|

Mieke Wind

Het derde kwartaal van 2023…
De derde donderdag deze december maand…

Ik ben weer even door mijn facebook berichten gaan kijken, wat hebben we ook alweer mee gemaakt, wat waren de hoogtepunten? En het gekke is… ik was alweer best wat vergeten van wat ik voorbij kwam… Ik neem jullie even mee door mijn hoogtepunten van het derde kwartaal…

We beginnen met een stukje eigen ontwikkeling.. Op stap met Fayrouche naar Gemma Nienhuis voor een clinic Working Equitation. Oh wat was dat leuk! En wat was ze braaf… Trailer waar ze zo in liep, opstappen had even wat spanning, maar het was zooo leuk. Ik wil dit graag vaker doen!

Ook de masterclasses gingen dit kwartaal lekker door. Elke 14 dagen hadden we een onderwerp waarbij we in gingen op de theorie achter bepaalde oefeningen, waarom je dingen wel of niet doet, maar ook waarom het ene paard beter getraind kan worden op de ene manier en waarom met andere paard beter reageert op een andere methode. Vanuit de 5 elementen bekeken is dit heel erg logisch. Naast dat elk paard natuurlijk zn eigen karakter heeft, heb je ook te maken met aangeboren karakter trekken. Als je daar mee kunt samen werken, ervaar je een hele andere manier van trainen met je paard.
Over die 5 elementen gesproken.. ook waren er weer zeer interessante lesdagen bij Yan georganiseerd. De kruidenopleiding die ik dit jaar volgde. Op basis van de oude chinese geneeskunde leerden we hoe, waarom, waar je welke formule van kruiden kan inzetten. Daar mocht ik ook mooie resultaten mee ervaren.Ik deelde ook een filmpje van 2jr geleden, over een bodywork sessie in een kudde. De hele kudde leek mee te doen met de behandeling en er heerste intense, serene rust. Ik blijf het bijzonder vinden dat hoe de omringende paarden mee gaan doen bij een bodywork ontspannings behandeling. Wat blijft dat ook genieten en blij dat ik dat heb kunnen toevoegen aan mijn trainingen.

Ik bedacht in Juli hoe leuk zou het zijn als je je trainingen beter kunt bij houden in een boekje. Inmiddels heb ik het boekje gemaakt en getest.. en ik denk.. dat dit een hele mooie toevoeging kan zijn aan de trainingen, maar ook goed te gebruiken als je niet bij mij traint en je eigen pad volgt. Het is een invul boekje waarbij je echt invult waar je nu staat, waar je heen wil, welke stappen je daarvoor moet nemen. Met (ik denk) leuke tips en tricks kun je aan de slag. Het boekje is vanaf nu te bestellen 🙂

Natuurlijk gingen naast al deze dingen ook de routes gewoon door en mocht ik daar weer ontzettend leuke ruiters begeleiden met hun paarden. De inzichten, de lessen die ook ik weer mee mag nemen van die goed communicerende paarden, in 1 woord fantastisch!

Dit kwartaal stond ook in het teken van het afscheid van de paardentaxi. Een lastige keuze om na 15j te stoppen met iets wat je heel erg leuk vond, waar je energie uit haalt, waar je ook eigenlijk best wel goed in was, maar wat je onmogelijk gemaakt werd. Met het afscheid van de paardentaxi kwam er gelukkig ook ruimte om veel meer te gaan doen met bodywork, chinese kruiden, acupressuur en daarin echt door te leren. Zo zie je maar dat je soms echt afscheid moet nemen van dingen om ruimte te creëren voor nieuwe stappen…