Begeleiding voor ruiter en paard

Ervaar je problemen bij het rijden of met het gedrag van je paard? Wil je een jong paard gaan trainen of beleren? Of zou je graag ondersteuning willen bij het her-beleren of bij een revalidatietraject? Dan kan ik jullie begeleiden in jullie traject. Ik kijk dan een op een mee met jou en je paard en geef je ondersteuning bij wat jullie samen nodig hebben. Ook tussentijds kun je altijd contact opnemen als er wat is.

Begeleiding bij gedragsproblemen

Wanneer jij problemen hebt met het gedrag van je paard, dan is dit vaak omdat het paard iets duidelijk probeert te maken aan jou. Het is dan aan jou om erachter te komen wat je paard wil communiceren. Ik kan met je meekijken naar wat je paard probeert te vertellen en wat je er eventueel aan kunt doen om weer plezierig samen te werken.

Begeleiding bij ruiterproblemen

Heb je zelf last van pijntjes of spanning bij het rijden? Of twijfel je of je communicatie naar je paard wel duidelijk genoeg is? Dan kijk ik graag met je mee naar hoe jij op het paard zit. Het is namelijk nergens voor nodig dat jij harder moet werken dan je paard, of dat je pijn hebt. Samen werken we aan jouw rijhouding en/of je communicatie zodat jij en je paard samen één team vormen
opstappen

Begeleiding bij revalidatie

Samen met jou en het advies van de dierenarts stemmen we de training af op het weer gezond, fit en soepel maken van je paard. Deze begeleiding bestaat uit training, maar ook eventueel behandelingen met bodywork, acupressuur, information speaker en de inzet van oude klassieke Chinese kruidenformules.
Werken aan de hand

Begeleiding bij jonge paarden

Een jong paard goed opleiden is niet makkelijk. Hij/zij moet van alles leren over onze menselijke wereld. Van poetsen, voetjes geven, tot rijden onder zadel. In dit traject neem ik je mee, stap voor stap om je jonge paard voor te bereiden op het leven in de mensenwereld.