Lessen onder het zadel

Samen fijner rijden met een dressuurtraining

Een paard wat zich aan beide kanten fijn laat rijden en zonder getrek in een mooie aanleuning wil komen is het doel van de lessen. Een paard wat zijn lichaam gebruikt, op 4 benen loopt en mentaal sterk genoeg is om het werk aan te kunnen. Daarmee blijft je paard gezond en halen jullie meer plezier uit jullie ritten samen. Ook voor wedstrijdruiters is dit belangrijk, want een goed getraind paard is een goed presterend paard.

Hoe gaat een les?

Ik geef dressuurlessen met de insteek van het Centered Riding en de klassieke/academische rijschool. Daarin streven we samen naar een aangespannen maar in ontspanning rechtgericht paard. Het doel om het paard recht te laten lopen, zodat het gewicht over alle benen correct wordt verdeeld. In de lessen wordt aandacht gegeven aan zowel de houding van de ruiter als het paard. De focuspunten worden in kleine stapjes geknipt zodat je daar in je eigen tempo doorheen kunt werken. En alle lessen worden afgestemd op het niveau van ruiter en paard.

Rechtgericht paard

In de lessen gaan we op zoek naar een paard en ruiter in balans. Als jullie samen in balans zijn, de communicatie goed is, gaat je paard ook beter reageren op je hulpen, is het paard meer gehoorzaam, voelt zich vrolijker.

Balans maken, rechtrichten… het klinkt allemaal heel erg ingewikkeld, maar met de juiste aanwijzingen en leuke uitdagende oefeningen gaat dit echt een feestje worden! Als je samen met plezier kunt trainen zul je ook merken dat de vooruitgang heel snel (kan) gaan. Het gewicht verdelen over 4 benen geeft je paard een veilig gevoel en vanuit een veilige basis leer je nou eenmaal sneller!

Denk jij nu…

Dit is wat voor ons!