Mishpa’s Bodywork

Veel paarden vertonen compensatiegedrag als reactie op kleine pijntjes in hun lichaam, vaak veroorzaakt door de veeleisende taken die wij van ze vragen. Met bodywork activeren we het zelfherstellende vermogen en ondersteunen we het paard om de dagelijkse stress en lichamelijk ongemak los te laten. Met meer rust en ontspanning in het systeem zal je paard meer verbinding maken met zijn eigen lichaam en soepeler, meer gecoördineerd gaan bewegen.

Mishpa’s Bodywork is een verzameling van zachte behandeltechnieken. Er worden geen manipulaties gebruikt om ruimte in de structuren te krijgen en zal altijd de intentie hebben om vanuit zachtheid meer openheid te creëren in het fysieke lichaam, maar daarmee ook op het mentale vlak.

Hoe werkt een behandeling bodywork?

Ik maak gebruik van diverse zachte technieken voor het releasen van de fascia, energetische technieken, acupressuur, masterson method, ttouch, cranio sacraal, Jack Meagher Methode. Ik gebruik een combinatie van technieken omdat niet elk paard hetzelfde nodig heeft. Het doel is altijd om rust, ontspanning en balans te creëren in het lichaam en daarmee ook in het mentale welzijn van je paard. Balans ontstaat geleidelijk en zal altijd samen gaan met training. Het is daarom goed mogelijk dat je na de tijd ook tips mee krijgt op t gebied van training waar je mee aan de gang kunt. Zo zal de behandeling langer na werken.

Het zou fijn zijn als je van te voren al even een vragenlijst wilt invullen zodat ik weet tegen welke klachten je aan loopt, daarna plannen we een afspraak in. Het zou heel fijn zijn als je paard droog en schoon is over het hele lichaam op de dag van de afspraak

Denk jij nu…

Dit is wat voor ons!

De behandeling

Bodywork in beweging

Wat is fascia

Wat zijn energiebanen