Ruiterproblemen opgelost

Heb jij last van rug-, knie- of schouderpijn tijdens het rijden? Merk je dat je moeite hebt om stil te zitten in het zadel of dat je handen en benen onrustig zijn? Dan ben je niet alleen. Geen zorgen, ik kan je helpen. Met mijn begeleiding, gebaseerd op Centered Riding principes, help ik ruiters van alle niveaus bij het verlichten van pijn, verbeteren van lichaamsbewustzijn en versterken van communicatie met hun paard. Samen werken we aan het verlichten van pijn, het creëren van heldere signalen en het bevorderen van jouw plezier in het zadel. Ontdek hoe je met mijn persoonlijke begeleiding meer comfort, vertrouwen en vreugde kunt ervaren tijdens het rijden.

Hoe gaat deze begeleiding in zijn werk?

We starten met een analyse van jouw uitdagingen en werken met gerichte oefeningen aan oplossingen. Elke sessie is op maat gemaakt voor jouw behoeften, met als doel meer comfort, vertrouwen en plezier in het zadel. Tijdens deze eerste training krijg je huiswerk mee. De eerste sessie duurt 60 minuten, de volgende sessies tussen de 30 en 45 minuten. Bij de vervolgtraining gaan we dan dieper in op je eigen ontdekkingen en zo maken we steeds een stapje vooruit. Wat gebeurt er? Waar zitten de verbeterpunten? Zo werken we samen aan verbetering.

Welke problemen kunnen er zijn?


Pijn is vervelend. Voor jezelf én voor je paard. Door pijn gaan wij namelijk compenseren in ons lichaam en dit geeft ons paard tegenstrijdige hulpen.


Met een functionele houding ben je duidelijk in je hulpen. Je paard hoeft niet te twijfelen of je “dit” of “dit” bedoeld. Het effect van je hulpen zal aanzienlijk verbeteren.


Doe jij steeds weer diezelfde oefening, maar zie je weinig verbetering? Het kan zijn dat je paard het niet begrijpt, maar het kan ook dat jouw hulp niet effectief is en daarmee onduidelijk is.

Centered Riding

Centered Riding is ontwikkeld door Sally Swift. Een Amerikaanse dame die eigenlijk niet meer kon paardrijden vanwege scoliose. Maar als echt paardenmens besloot ze dat niet paardrijden geen optie was. Haar gedachtegang heeft zich in de afgelopen ruim 40 jaar ontwikkeld tot een zeer effectieve methode om lichaamsbewustzijn te creëren, je coördinatie te verbeteren en met minimale spierkracht paard te rijden.

Door minimale spierkracht te gebruiken, maar wel een basis tonus te houden kan je veel helderder communiceren met je paard. Doordat je lichaam gaat leren mee bewegen met het paard en je zijn bewegingen beter kunt volgen gaan jullie écht samen rijden, in balans.

De Centered Riding methode gaat niet over de paarden, maar vooral over de mens die erop zit. Daarom is deze methode geschikt om in te zetten voor beginnende ruiters, kinderen, meer ervaren ruiters. Of je nou western rijdt, Engels rijdt, recreatief of sportgericht, het maakt niet uit! Iedere ruiter is gebaat bij een goede houding, zit en balans training!

Je paard beweegt zoals jij beweegt.

Sally Swift

wedstrijdvervoer

Samen bewegen

Door samen te gaan bewegen komen jullie in harmonie. En in harmonie paardrijden zorgt voor kleinere, effectievere hulpen. Je kent het vast. je kijkt naar die ruiters op een filmpje waarbij het lijkt alsof ze niets doen en het paard doet toch iets. Jij wilt dat toch ook? Zo fijn en klein kunnen communiceren?

Denk jij nu…

Dit is wat voor ons!