Ondersteun de gezondheid van je paard / hond

Vanuit de denkwijze van de Chinese geneeskunde, ook wel de TCM of CCM genoemd ondersteun ik paard, hond en mens in hun gezondheid. Het ondersteunen van de gezondheid doe ik door het aanspreken van het zelfhelend vermogen. Een lichaam is als een systeem die heel goed weet hoe het zich moet reorganiseren, als je het maar de juiste bouwstenen geeft. Door middel van klassieke chinese kruidenformules, de information speaker, bodywork, bach bloesems en nog meer kan ik een keuze maken die exact aansluit op de behoeftes van het systeem op dat moment. Je vind hieronder meer informatie over de verschillende diensten

Oosterse geneeskunde

Blijft jouw paard last houden van vage (chronische) klachten waarvoor de oplossing lastig te achterhalen is? Dan kan het een uitkomst zijn om er eens vanuit de vijf elementen leer en de TCM-methode er naar te kijken. Deze werkwijze benut de oude Oosterse geneeskunde en gaat terug naar de kern van het probleem.

Information speaker

Bij moeilijk aanwijsbare klachten kan de Information Speaker misschien helpen. De Information Speaker is een vorm van geluidsfrequentie-therapie die het zelfherstellend vermogen van het paardenlichaam activeert. Deze methode is geschikt voor zowel chronische als acute klachten.

Bodywork

Veel paarden vertonen compensatiegedrag. Dit wil zeggen dat het paard compenseert voor kleine pijntjes in het lichaam om te kunnen doen wat wij van ze vragen. Door het lichaam van je paard te ondersteunen met bodywork activeren we het zelfherstellende vermogen, zodat je paard beter stress en lichamelijk ongemak los kan laten.
Stress release techniek

Biotensor metingen

Met de Biotensor kun je het energieveld rondom je paard meten. Uit die metingen kun je dan antwoorden krijgen over bijvoorbeeld blokkades, allergenen, supplementen, voeding of dingen die je paard wil vertellen. Wanneer je dus met vragen rondloopt, probeer dan eens een biotensor meting.

Natuurlijke ondersteuning

Soms kan het zelfherstellend vermogen het niet helemaal zelf af en heeft het paard enige ondersteuning nodig. Dit kun je doen met behulp van standaard supplementen, losse kruiden en kruidenformules. Maar je kunt ook een mix op maat laten maken die precies afgestemd is op de behoeftes van jouw systeem of die van je hond of paard.