Begeleiding bij zadelmak maken / doorrijden

Ik help je jouw paard zadelmak te maken

Je hebt een jong paard gekocht en bent van plan om zelf te gaan beleren. Het is handig om hierbij hulp te krijgen. Met ruime ervaring met jonge paarden, het goed opletten op stress signalen, een duidelijk stappenplan te maken die in kleine stapjes is opgebouwd gaan we van jouw puppy paard een stoer paard “maken”.

Hoe gaat deze begeleiding in zijn werk?

Ik zie helaas in de praktijk vaak dat het beleerproces mis gaat doordat we te snel willen. Het is belangrijk om een goede basis te maken. Dit betekent dat jullie moeten leren communiceren met elkaar, dat je paard zijn lichaam goed leert kennen en controleren, dat je paard al voldoende links-rechts balans heeft om een ruiter te kunnen dragen en dat je paard mentaal goed gaat. Aan deze dingen gaan we werken tijdens de begeleiding. Ik vind het belangrijk om die juiste basis mee te geven. Deze bestaat natuurlijk eerst uit grondwerk, werken aan de hand, maar ook dingen als trailerladen of verkeersmak maken. We gaan in alle rust stapje voor stapje je paard opleiden. We bieden alles in stapjes aan en als de dingen goed gaan kun je daar op eigen tempo redelijk vlot doorheen. Zijn er dingen die lastig zijn? Dan kun je daar even wat extra aandacht aan besteden. Zo stemmen we het traject af op wat jullie nodig hebben.


We gaan samen 1x per week aan de slag met het stappenplan. We kijken naar wat er goed ging, wat er beter kan en waar jullie de volgende training naartoe gaan werken.


We gaan samen 2x per week aan de slag met het stappenplan. Samen kijken we naar wat er goed ging, wat er verbeterd kan worden en werken we samen aan de nieuwe stappen.


We trainen samen 1x in de 14 dagen. Hierbij kijken we naar het stappenplan, wat is goed gegaan in de tussentijd en wat kan nog verbeterd worden.