Trailerladen kun je leren

Trailerladen….
Het is voor veel mensen een probleem en het zorgt er voor dat je met weinig plezier, zo min mogelijk of zelfs helemaal niet meer op stap gaat met je paard.

Omdat elk probleem met trailerladen weer anders is, is dit elke keer weer een leuke uitdaging/puzzel om op te mogen lossen.

Soms kan/wil het paard helemaal niet meer geladen worden, soms lukt het wel, maar moeizaam of met allerlei “hulpmiddelen”.
Ben je hier klaar mee?
Wil je er fundamenteel wat aan veranderen?
Om geen (grote of kleine) problemen meer te ervaren tijdens het trailerladen zijn goede basisafspraken belangrijk.
Een goede fundering zorgt er dan namelijk voor dat je altijd terug kunt vallen op een aantal basisafspraken die je hebt gemaakt met je paard.

De training op een rijtje

  • Volg je de instructies goed op na de training? Dan is 1 training voldoende om weer met plezier op pad te gaan.
  • Je kunt áltijd contact opnemen na een training mochten er toch weer problemen voordoen. Door middel van een filmpje of telefonische begeleiding, die gratis is, zal ik je eerst zo weer op weg helpen.
  • Lukt het niet via de digitale weg en heb je fysieke hulp nodig? Een tweede training is tegen gereduceerd tarief.
  • Je gaat na de training met plezier met je paard op pad.
  • Geen vaste methode, maar een manier die bij jou en je paard past.
trailerladen

Leren op maat

Ik ben ervan overtuigd dat elk mens en elk paard anders leert, daarom volg ik niet slechts 1 methode.

Het fundament, de basis, blijft hetzelfde, maar wat je daarbovenop bouwt, heeft te maken met voorkeuren van zowel mens als paard. Daarom heb ik mijn eigen methode ontwikkeld door de jaren heen.


Door eerst te observeren waar het misgaat, ga ik samen met jou een plan opstellen om het trailerladen te verbeteren. Hierin wijk ik nooit teveel af van jouw natuurlijke voorkeuren en die van je paard. Hiermee bereik je het snelst resultaten die blijvend zijn.

Je kunt ze namelijk gemakkelijk volhouden.

Ernstige problemen voorkomen

Investeer, net als met je rijlessen, ook in het plezier van weggaan met je paard.
Een training trailerladen is ook heel zinvol en leerzaam bij kleinere problemen!

Training trailer laden

In een training trailerladen leer ik je dus geen kunstjes, geen trucjes, maar is het werken aan jezelf en de communicatie om je probleem met het trailerladen voor eens en voor altijd op te lossen. Het is belangrijk om een manier te vinden die bij jou en je paard past, zodat de resultaten ook blijvend zijn. Je hebt er immers niets aan als ik je paard kan laden, je paard het begrijpt, maar jij zelf niet. Ik zal daarom eerst met je paard aan het werk gaan, de basis leggen (vergelijk het met het zadelmak maken van je paard) om daarna je paard terug aan jou te geven en je te leren hoe je je paard het beste kunt laden (vergelijk dit met begeleiding tijdens het doorrijden).

Duur van de training

Een training trailerladen duurt gemiddeld 2 à 3 uur en meestal is er maar 1 keer nodig.
De training duurt bewust wat langer zodat er voldoende ruimte is om de geleerde dingen te oefenen en vragen te stellen. Tussendoor houden we ook even pauze en wordt de mentale en fysieke gezondheid van je paard uiteraard goed in de gaten gehouden. Een moe paard of een moe mens leert immers niks meer.

Na de training

Na de training kun je altijd weer contact opnemen als je vragen hebt, als je even niet meer weet hoe het ook alweer zat of wanneer er toch iets niet helemaal goed gaat met het laden. Het is mogelijk om telefonisch contact te hebben of een afspraak te plannen waarbij we samen naar een filmpje kijken die door jou opgenomen en doorgestuurd is.

Werkt dit voor jou niet? Dan maken we een nieuwe afspraak en gaan we samen kijken waar het mis gaat en wat we gaan veranderen, zodat jullie weer met plezier op pad kunnen.

In 1x van je trailer probleem af!

Ik help je graag

Garanties

Mits je je aan de afgesproken training houdt is het mogelijk om binnen 1 sessie van je trailer probleem af te komen. Ik geef geen garantie omdat ik niet weet wat je met je paard doet op ‘t moment dat ik er niet bij ben. Om hierover discussie te vermijden geef ik geen glasharde garanties. Uit ervaring blijkt dat de meeste mensen (80/90%) na 1 sessie van hun trailer probleem af zijn en ze voldoende hebben geleerd om in alle situaties hun paard te kunnen laden.

Het slagen of falen van “de levenslange garantie” hangt mede af van hoe jij het geleerde na de training blijft integreren en doen volgens de basis afspraken die er gemaakt zijn tijdens de training. De meeste paarden die ik de afgelopen jaren heb mogen helpen samen met hun eigenaren heb ik in 1 keer van hun trailer probleem af geholpen.
Ik geef wel de garantie dat als jij blijft integreren wat ik je geleerd heb tijdens een training dat je geen problemen meer zult ondervinden.

Eigen trailer of leen trailer

Het is niet noodzakelijk om een eigen trailer te bezitten voor het doen van een trailer training. Wel is het aan te raden om regelmatig te blijven oefenen om jezelf en je paard een nieuw automatisme aan te leren. Ik kan je ook oefeningen meegeven waarbij je niet per se een trailer nodig hebt, maar het is wel prettig als je zo nu en dan eens oefent met een echte trailer.

Het is mogelijk om mijn trailer te gebruiken voor de training. Dit is een twee paards trailer met lage instap en ruime binnenkant en eenvoudig systeem om stangen en het middenschot aan de kant te schuiven, zodat je alle ruimte hebt om te oefenen. De reiskosten zijn per gereden kilometer iets hoger wanneer ik mijn trailer mee neem, maar het gebruik van mijn trailer is gratis.

Werkgebied

Vanwege het redelijk grote klantenbestand is het vaak mogelijk om de afspraken op route in te plannen. Ik combineer meerdere afspraken waardoor de reiskosten gedeeld kunnen worden. Zo is het ook mogelijk om, als je verder weg woont, tegen een betaalbaar tarief van je trailer probleem af te komen.
Mijn werkgebied voor trainingen ligt in Friesland, Groningen, Drenthe, Noord-Holland, Flevoland en de kop van Overijssel.

De pakketten

Neem contact op

Heb je nog vragen?