Ruiterproblemen

Herkenbaar?

Zijn dit uitspraken die jij van jezelf herkent? Dan is de Ruiterproblemen opgelost! training echt wat voor jou. Het is namelijk niet nodig dat jij harder werkt dan je paard, meer zweet of spierpijn hebt na het rijden. Met een functionele houding wordt paardrijden voor jou én je paard plezieriger.

Als Centered Riding opgeleide instructrice kan ik je helpen naar deze functionele houding. Door leuke oefeningen gaan we op zoek naar de beste houding voor jou!

De effecten van een niet-functionele ruiterhouding

Pijn


Pijn is vervelend. Voor jezelf én voor je paard. Door pijn gaan wij namelijk compenseren in ons lichaam en dit geeft ons paard tegenstrijdige hulpen.

Samen naar pijnvrij paardrijden

Miscommunicatie


Met een functionele houding ben je duidelijk in je hulpen. Je paard hoeft niet te twijfelen of je “dit” of “dit” bedoeld. Het effect van je hulpen zal aanzienlijk verbeteren.

Samen naar heldere communicatie

Oefeningen


Doe jij steeds weer diezelfde oefening, maar zie je weinig verbetering? Het kan zijn dat je paard het niet begrijpt, maar het kan ook dat jouw hulp niet effectief is en daarmee kom je onduidelijk over.

Samen naar fijne oefeningen

Paardrijden is een constante communicatie tussen ruiter en paard.
Vraag, ontvang, geef

Centered Riding

Centered Riding is ontwikkeld door Sally Swift. Een Amerikaanse dame die eigenlijk niet meer kon paardrijden vanwege scoliose. Maar als echt paardenmens besloot ze dat niet paardrijden geen optie was. Haar gedachtegang heeft zich in de afgelopen ruim 40 jaar ontwikkeld tot een zeer effectieve methode om lichaamsbewustzijn te creëren, je coördinatie te verbeteren en met minimale spierkracht paard te rijden.

Door minimale spierkracht te gebruiken, maar wel een basis tonus te houden kan je veel helderder communiceren met je paard. Doordat je lichaam gaat leren mee bewegen met het paard en je zijn bewegingen beter kunt volgen gaan jullie écht samen rijden, in balans.

De Centered Riding methode gaat niet over de paarden, maar vooral over de mens die erop zit. Daarom is deze methode geschikt om in te zetten voor beginnende ruiters, kinderen, meer ervaren ruiters. Of je nou western rijdt, Engels rijdt, recreatief of sportgericht, het maakt niet uit! Iedere ruiter is gebaat bij een goede houding, zit en balans training!

Wat kan ik verbeteren met deze training?

De training ‘Ruiter problemen opgelost!’ is bedoeld voor de ruiter die:

  • Pijn ervaart tijdens of na het rijden. Denk hierbij aan rugpijn, kniepijn, schouderpijn, doorzit plekken
  • Help, ik moet doorzitten! en dan stuiter ik alle kanten op
  • Moeite met lichtrijden
  • In de galop kan ik niet goed stilzitten
  • Mijn cirkels worden nooit rond
  • Mijn zijgangen zijn niet vloeiend, hoeveel ik ook oefen.
  • Een ruiter die bewuster wil gaan paardrijden

Je paard beweegt zoals jij beweegt.

Sally Swift

Samen bewegen

Door samen te gaan bewegen (ja de opdracht “zit nou eens stil!” is echt onmogelijk op een paard) komen jullie in harmonie. En in harmonie paardrijden zorgt voor kleinere, effectievere hulpen. Je kent het vast… je kijkt naar die ruiters op een filmpje waarbij het lijkt alsof ze niets doen en het paard doet toch iets. Jij wilt dat toch ook? Zo fijn en klein kunnen communiceren?

Traject opstarten

Bij de eerste afspraak maak ik altijd een analyse. Wat gebeurt er? Waar zitten de verbeterpunten?
Tijdens deze eerste training krijg je huiswerk mee. De eerste training duurt 60 minuten. De trainingen die erop volgen tussen de 30 en 45 minuten en bij deze trainingen gaan we dieper in op je eigen ontdekkingen en zo maken we bij elke training nieuwe stappen.

wedstrijdvervoer

Denk jij nu…

Dit is wat voor ons!