Mishpa’s Bodywork

Veel paarden vertonen compensatie gedrag. Dit wil zeggen dat het paard compenseert voor kleine pijntjes in het lichaam om te kunnen doen wat wij van ze vragen. En soms vragen wij best veel van het paardenlichaam! Door deze te ondersteunen met bodywork activeren we het zelf herstellende vermogen van je paard zodat deze weer in staat is om dagelijkse stress en lichamelijk ongemak los te laten.

Met behulp van zachte technieken breng je rust, ontspanning en meer balans in zowel het fysieke als mentale welzijn van het paard. Balans komt geleidelijk aan, want als je te snel wil dan gaat het lichaam weer terug naar de oude patronen en dat willen we natuurlijk liever niet. Door rust en ontspanning te brengen zal je paard meer contact maken met z’n eigen lichaam en vanuit daar veel soepeler kunnen bewegen.

Het bindweefsel / de Fascia is een bijzonder, maar zeer belangrijk orgaan.
Een los, maar stevige structuur geeft een verminderde kans op blessures.

Stress release techniek

De behandeling

Bodywork in beweging

Wat is fascia

Wat zijn energiebanen

Energiebanen, of meridianen genoemd, zijn te vergelijken met stroompjes water, of een waterslang. Natuurlijk geen echte waterslang in het lichaam, en een meridiaan is nooit echt 1 harde lijn, maar meer een gebied. Vanuit de verschillende orgaansystemen hebben we meridiaan lijnen. Als daar een blokkade is en het niet meer doorstroomt krijg je ongemakken, pijn, blessures.
Door goed te kijken naar de verbindingen tussen de meridianen kun je de verbanden vinden tussen bijvoorbeeld gedrag, blessures en onverklaarbare klachten bij de kern gaan aanpakken. Door de meridianen weer te laten stromen activeer je het zelfhelend vermogen.

Vóór de behandeling

Bij het maken van een afspraak voor een behandeling zal ik eerst een aantal vragen stellen om te beoordelen of deze technieken jou en je paard kunnen helpen en ook om te bepalen hoe ik het beste kan helpen.
Bij de afspraak zou ik het fijn vinden als je paard schoon en droog is over het gehele lichaam.
Een behandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

Denk jij nu…

Dit is wat voor ons!