Biotensor metingen

Een dier heeft ons zoveel te vertellen, wat we niet altijd horen.

Ik en de biotensor

In eerste instantie vond ik het werken met de biotensor altijd zweverig en “dit werkt toch niet”. Echter kwamen er altijd paarden op mijn pad, waardoor ik toch steeds weer bij een therapeut belandde die met de biotensor werkte. Het bleef een terugkerend thema in mijn paardenleven en ik besloot in de corona tijd dat het tijd werd om hier toch eens iets mee te gaan doen, verder uit te zoeken en te kijken of ik mijn nuchtere brein hiertoe kon bewegen.

Na mijn opleiding acupressuur en TCM ( Traditional Chinese Medicine) (die ik jaren eerder al afgerond had) wilde ik hier graag meer mee gaan doen. Ik was ondertussen begonnen aan een cursus bodywork voor paarden. Hierin kwam veel aan bod over fascia/bindweefsel technieken, de Masterson methode en ook de Ttouch kwam weer voorbij. Ik wist dat ik hiermee, in combinatie met training, heel veel meer kon betekenen voor paarden. Gedragsproblematiek komt namelijk zelden uit het hoofd van het paard… En zo wel, dan mag je ook de paarden daarin helpen. Een soort van psycholoog zijn… maar vooral… wat een zeer gewaardeerde klant zei: “Een spreekbuis tussen paard en eigenaar/ruiter”.

Ik volgde een cursus voor het leren werken met de biotensor en ik voelde… alsof dit was wat ik eigenlijk al jaren zocht. Een instrument die mijn (buik)gevoel met ja of nee kon beantwoorden, kon bevestigen wat ik voelde door het stellen van specifieke vragen.. De antwoorden waren consistent, maar niet altijd wat ik wilde horen. Ik wist zeker dat mijn onderbewuste hierin sprak. Je onderbewuste is sterk, rechtvaardig en een heuse spiegel.

Na het afronden van de cursus ben ik gaan oefenen. Op mensen en op dieren. Ondanks dat mijn bedoeling was om vooral voeding, allergenen, supplementen uit te leren meten kwam ik niet lang daarna tot de ontdekking dat ik ook dingen kan horen of in een beeld terug krijg van een dier waarmee deze communiceert.

Als ik contact maak met een dier of mens om materiële dingen uit te meten, is er ook altijd ruimte voor het communiceren. Als het dier iets kwijt wil, iets te zeggen heeft dan zal ik dit aandacht geven.
Soms kun je als eigenaar hier niets mee, soms vallen er ineens kwartjes op z’n plaats.


 • Uitmeten van voeding / supplementen
 • Wat resoneert bij jouw dier?
 • Gedrag / pijn
 • Gemeten vanuit de 5 elementenleer
 • Natuurlijk ondersteunende middelen

Biotensor metingen

Ik geloof dat lichaam en geest samen 1 zijn en vanuit de opleiding noemen we dat een systeem. Een systeem van allemaal kleine bolletjes die samenwerken, binnen hun eigen systeem en richting het systeem van een ander. Als je nauw samen werkt of bent met iemand kunnen deze systemen als het ware in elkaar overgaan en als dat van jezelf voelen. Wijzelf en onze dieren hebben een ingewikkeld energetisch systeem. Dit systeem communiceert continu met zichzelf en met de systemen om je heen. Om goed te kunnen functioneren, zowel in je eigen systeem (lichaam en geest) als richting de systemen van een ander is het dus fijn om daar een doorstroom te ervaren. Als er een blokkade in zit, functioneert de communicatie niet meer goed en krijg je last van fysieke of mentale klachten.

Met behulp van de biotensor kan ik meten waar deze blokkades zitten. Dat doe ik volgens een protocol-gebaseerd op de 5 elementenleer. Vanuit deze informatie kan ik met kennis verder puzzelen om de kern van de blokkade op te sporen bij zowel mens als dier. Wat betreft dieren beperk ik mij tot de honden en de paarden. Ik vind het namelijk belangrijk om naast metingen ook gedegen kennis te hebben over de dingen die je verteld en voorstelt.

Biotensor

Wat kan ik meten met de biotensor?

 • (dis)Balans protocol-gebaseerd op de 5 elementenleer.
  • In/vanuit welk element kan jij of je dier ondersteuning gebruiken?
 • Voeding
 • Supplementen
  • Supplementen die je al voert
  • Wanneer je op zoek bent naar een nieuw supplement, maar door het grote aanbod door de bomen het bos niet meer ziet. Het is dan verstandig te meten wat het beste resoneert met het systeem van je dier.
 • Alle natuurlijke ondersteuners
  • Bach bloesem – Mix op maat
  • Spagyriek – Mix op maat
  • Losse kruiden
 • Allergenen

Met de biotensor kan ik zowel op afstand als ter plaatse metingen uitvoeren.

Naast het meten van deze materiële dingen is het ook mogelijk om je dier energetisch te meten en te zorgen voor doorstroom en het opheffen van de blokkades in het energetische stelsel. Hierdoor krijgt het systeem weer de ademruimte om vanuit zijn zelfhelende vermogen verder te gaan.

Let op
Het bovengenoemde is nooit of te nimmer een vervanging voor het consulteren van een dierenarts of andere professional die bij je dier komt kijken. Vertrouw je iets niet? Contacteer dan altijd eerst een dierenarts.

Dierentolk gesprekken

Natuurlijke ondersteuners

Meer weten?

Wil je graag meer informatie over deze diensten? Dat kan bij voorkeur via e-mail of whatsapp.
Uiteraard is het mogelijk om te bellen, maar omdat ik graag zeker wil zijn dat ik alle tijd en aandacht voor je verhaal kan hebben, werk ik met een belafspraak.
Deze kun je eenvoudig zelf hieronder inplannen.