Vanuit vrijheid, vanaf de grond. Grondwerk les

Wilt u graag de communicatie met uw paard verbeteren?
Of uw paard leren gymnastiseren vanaf de grond?

Tijdens een grondwerk les

Tijdens een grondwerk les

 

Of u nu problemen ondervind met uw paard, of niet. Grondwerk kan een leuke, leerzame aanvulling zijn op het rijden. Omdat u vanaf de grond met uw paard bezig bent, zal de communicatie verbeteren en dit komt het rijden meestal ten goede. Het leuke aan grondwerk is, dat het even wat anders is, en zo houd u afwisseling in uw training. Dit is weer erg belangrijk om uw paard mentaal ook fit te houden. U wilt toch liever zelf ook niet de hele dag, elke dag hetzelfde doen?

 

 

Tijdens een grondwerkles

Tijdens een grondwerkles

 

Ook bij het grondwerken zijn er verschillende methodes ontwikkeld, denk aan Monty Roberts, Emiel Voest, Pat Parelli e.d. en elke methode heeft ook zijn eigen uitwerking, en werkt vaak voor 1 type paard. Daarom vind ik het zo belangrijk om meerdere dingen uit verschillende methodes met elkaar te combineren. Want het is nooit 1 ding wat werkt voor elk paard, daarvoor zijn ze gelukkig veel te verschillend!

Het paardenlichaam gymnastiseren

Het paardenlichaam gymnastiseren

Aan de longeerlijn

Naast de methodes die vooral gericht zijn op communicatie en niet zozeer gericht op het trainen van het paardenlichaam, gebruik ik voor dat laatste de methode van Marijke de Jong. Ik heb hiervoor geen diploma’s, maar kan hierin wel helpen omdat ik ervan overtuigd ben dat deze methode het paarden lichaam ten goede komt.

 

Er zijn stukjes die we doen in volledige vrijheid, maar ook stukken aan een lijn. Omdat het belangrijk is dat je paard veilig los kan lopen, is het handig als je een longeercirkel tot je beschikking hebt, of een stuk van de bak kan/mag afzetten van ongeveer 15x15m.

 

 

 

 

Wilt u dit graag eens proberen?
De lessen duren gemiddeld 30 tot 45 minuten, maar kunnen uitlopen tot een uur. Het is namelijk belangrijk om het correct af te sluiten en dit is grotendeels afhankelijk van het paard.
De kosten voor een les in het grondwerk zijn €15,-

Via onderstaand formulier kunt u meer informatie opvragen, of een les afspreken. Natuurlijk mag u ook altijd even bellen.
Indien u niet binnen 48uur antwoord heeft ontvangen, bekijkt u dan even de map ongewenste mail, of spam. Het kan voorkomen dat de mail daarin verdwijnt. Mijn excuses voor het ongemak.