Rijles

Voor lessen met respect, ruimte, aanspanning en ontspanning van het paard en de ruiter, de rechtgerichtheid van het paard en in balans zijn van zowel ruiter als paard ben je bij Mishpa op het goede adres.
Ik zie mezelf niet als iemand die lesgeeft, maar een coach die de vertaalslag van paard naar ruiter, en ruiter naar paard kan maken, kan beschrijven en je kan leren hoe je deze zelf kunt inzetten. Ik leer je een fundering te bouwen, een goede basis waar je áltijd op terug kunt vallen mocht het nodig zijn. Daarna bouw je weer verder aan jullie prachtige flatgebouw, of berg, hoe je ‘m noemen wilt… Om samen naar de top te gaan! We trainen niet alleen aan het fysieke, het lichaam, maar ik ben er van overtuigd dat het mentale stukje net zo, misschien nóg wel belangrijker is!

Of die top nu wedstrijdgericht is (ik mag ook tot Z niveau dressuur jureren) of juist recreatief, dat maakt voor mij geen verschil uit. Voor mij is de motivatie het allerbelangrijkste. Daarnaast leg ik de prioriteit vooral op dat het paard zich goed in zijn of haar lichaam voelt. Als je paard zich goed voelt zal deze ook veel meer voor je willen doen.

Alle lessen zijn ook zeer geschikt om naast je bestaande lessen te doen. Juist meerdere invalshoeken zullen zorgen voor een betere oplossing van iets wat nog niet zo gaat zoals gewenst.

Ik ben gediplomeerd instructrice. Heb de opleiding Centered Riding afgemaakt, en daarnaast vele andere cursussen gevolgd om zodoende meerdere bestaande methodes te kunnen combineren die voor mij werken en waar ik jullie graag mee kennis wil laten maken. Je kunt denken in de richting van klassieke/academische dressuur, werken aan de hand, balans in ruiter en paard zowel mentaal als fysiek.

Kijk naar de balans van je paard, fysiek en mentaal voordat het te laat is…
Ervaar je al ongewenst gedrag?
Laten we samen eens kijken naar een respectvolle en werkbare oplossing.

Niet alleen paarden met een probleem…. maar…

Ook jonge paarden, die alles nog moeten leren zijn natuurlijk welkom en paarden zonder problemen. Want het is niet altijd nodig om eerst tegen problemen aan te lopen voordat je op zoek gaat naar een geschikte coach om jullie verder te helpen. Het voorkomen van ongewenst gedrag is altijd beter dan het genezen er van.

Om ongewenst gedrag te voorkomen kijken we altijd naar het fysieke welzijn van je paard. Wat heeft hij/zij nodig om een kwalitatieve fysieke training te krijgen, om je paard gezond te houden, fysiek maar ook zéker mentaal en om jou ontspannen te kunnen laten rijden.

Opleidingen / cursussen / methodes

Ik geef niet volgens een speciale methode les. Door veel te kijken, te leren, mee te doen aan cursussen en clinics heb ik van allerlei methodes een combinatie gemaakt. Door te kijken naar het paard, zijn of haar gedrag en daarop in te spelen ben ik er van overtuigd dat deze kan werken voor elk paard en elke ruiter. Elk jaar zorg ik dan ook weer dat ik diverse leuke, nieuwe, creatieve bijscholingen volg om mijn kennis up to date te houden en om een open mind te houden voor nieuwe invalshoeken.

Enkele bijscholingen / workshops die ik heb bijgewoond zijn: Tristan Tucker , Rien v.d. Schaft, Franklin ballen-banden-sponzen, Ruitervoorkeuren level 1 (bewegingsleer en bewegingsvoorkeuren), Kinderen leren paardrijden (pedagogisch bekeken), de Centered Riding nascholingen, Acupressuur en aanverwante ontspanningstechnieken zoals TTouch, mastersons, fascia release, bioresonantie, magneetveld therapie. Dit is slechts een greep uit de verschillende bijscholingen, workshops (online en live bijgewoond) waar ik weer informatie uit heb mogen meenemen. Zo heb je wel een idee vanuit welke lijn ik mijn inspiratie haal om het beste uit jou en je paard te halen.

In mijn lessen staat het welzijn, de gesteldheid, de fysieke en mentale balans van zowel ruiter als paard centraal.
Als je dit op elkaar afstemt en écht samen laat komen kunnen jullie samen alles bereiken wat je maar wenst

Welke mogelijkheden bied ik aan


Natuurlijk mag je ook een combinatie maken van de verschillende lessen. Eenmalige trainingen of juist een trainingstraject (een vooraf afgesproken aantal keer) om daarna elk ons eigen weg weer te gaan. De lessen zijn ook zeer geschikt om te volgen naast je reguliere lessen, als je er bijvoorbeeld even niet uitkomt met je eigen instructeur/trice.
Deze lessen zijn ook mogelijk te verzorgen in de vorm van een lesdag / clinic / workshop. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

 • Dressuurles – Wedstrijdgericht – Bijzonder geschikt als je op wedstrijdterrein steeds tegen een bepaald probleem aan loopt
 • Dressuurles – Lichamelijke gezondheid voor je paard, spieren trainen op een verantwoorde manier
 • Springen – Uitdagende basis oefeningen
 • Rijles – Houding en zit – naast je reguliere lessen
 • Rijles – Houding, zit en balans van paard en ruiter
 • Rijles – Cavaletti training – Trainen van het mentale + fysieke paard

 • Grondwerk – Creatief trainen met je paard – Proprioceptie, Evenwicht, Balans
 • Grondwerk – Trainen van het mentale en fysieke paard
 • Grondwerk – Bij ongewenst gedrag
 • Grondwerk – Dressuurmatig trainen aan de hand
 • Longeren zonder bijzet

 • Begeleiding bij het zadelmak maken, doorrijden en heropvoeden op een respectvolle manier voor mens en paard

Waar ligt jouw hulpvraag?
Stuur me gerust vrijblijvend een bericht, of bel me op, om te kijken hoe ik je kan helpen.