Houding, zit en balans

Iedere ruiter weet dat zijn of haar houding belangrijk is tijdens het rijden. Als je begint met paardrijden wordt je eerst uitgelegd wat je moet doen om je paard iets te laten doen. Want dat is de manier om te kunnen communiceren als je aan het rijden bent.

Maar soms… loop je later nog eens tegen een probleem aan. Je paard reageert toch niet zo goed op je zit hulpen, of gaat juist iets heel anders doen? Maar het kan ook zijn dat je pijn krijgt tijdens het rijden. Denk aan je enkels, lage rugpijn, nek, schouders. Het kan van alles zijn. Wil je hier graag vanaf?

Zit je scheef tijdens het rijden? Heb je veel druk in je teugels? Gaat het doorzitten niet? Kun je de galop van je paard niet uitzitten?

Ik ben gediplomeerd Centered Riding instructrice en vanuit de filosofie van het Centered Riding kan je weer paardrijden zonder frustratie en pijn.

De basis is Balans, zonder balans kunnen we immers niets doen. Maar hoe leer je je lichaam nu de juiste balans aan? En hoe breng je dat over naar je paard? Wat heeft het voor effect als je kleine dingen verbeterd? Ben jij nieuwsgierig geworden?Het klinkt ingewikkeld, maar dat is het absoluut niet. Het is ook zeer geschikt voor kinderen en beginners!

Het kan zijn dat een stukje van het aanleren in je eigen balans gebeurd zonder paard. Zodat als het gevoel er eenmaal is, je dit gemakkelijker kunt gebruiken op je paard.

De lessen houding en zit worden aangepast aan het niveau van de ruiter. Dus kinderen, beginners maar ook gevorderde ruiters zijn welkom!

Tarieven
Wekelijkse les:
Privéles: 45/60min: €25 – 10 Lessenkaart €240,-  ; Half uur €15 – 10 Lessenkaart €150,-
Les met 2, max 3 paarden: les van 1 uur €17.50 per combinatie

Eenmalige les houding en zit:
Privéles: les van 1 uur €30,-  ; Les van een half uur €15,-
Les met 2/3 paarden: les van 1 uur €17,50 per combinatie

Bij meer dan 35km (retour reis) vanaf Engwierum, vraag ik een reiskostenvergoeding a €0,19 per gereden kilometer
De lessen kunnen worden gegeven bij u thuis/op stal of op onze locatie. Eventueel is er ook een binnenbak te huur in de omgeving Groningen, of een buiten bak in Driesum. Bij beide locaties zijn er geen reiskosten!

**Aanbieding intensieve training**

Wil jij graag intensief aan je houding en zit werken? Naast je reguliere lessen? Dat kan!
Een intensieve training houd in dat er 5 lessen gepland worden, elke week 1 les van ongeveer 30/45 minuten. In deze les gaan we alleen bezig met je eigen houding, je balans, het effect van je hulpen. Laat je verbazen hoe je met kleine verbeteringen in je eigen houding een zoveel beter lopend paard krijgt!
De kosten?
De intensieve training zijn dus 5 lessen en kosten nu slechts €65,- . Heb je niet genoeg aan de 5 lessen en wil je graag daarna nog verder? Dat kan! De tarieven zijn dan zoals hierboven beschreven.

Les aanvragen?


Vul onderstaand formulier in en ik zal u zo spoedig mogelijk terug mailen.