Gedragsproblemen? Rij problemen?

Heeft u een probleem met uw paard? Aan de hand of onder het zadel?
Wil uw paard niet meelopen, zich niet laten vangen, of bijv niet vaststaan?
Wilt u lekker gaan rijden, maar schrikt uw paard steeds? Gaat deze stilstaan of juist wegrennen?
Of wil u paard simpelweg “helemaal niks”? Of is het probleem veel erger, valt uw paard u aan bijvoorbeeld?

Er bestaat een oplossing waardoor u weer met plezier met uw paard aan de gang kunt en wilt. Zonder angst!

 

Wat doet je lichaam met een paard?

Wat doet je lichaam met een paard?

Het gedrag van een paard kan ons soms tot waanzin drijven. Waarom willen ze onze “vriend” niet zijn? Met ons samenwerken? En vaak is het ook een reden om het paard te verkopen of naar de slager te brengen. Bent u zo ten einde raad dat dit bij u ook de gedachte is? Het is niet direct nodig te verkopen, of erger… te laten slachten/inslapen.
Wilt u samen met uw paard weer aan de gang? Samen een goede band opbouwen en weer met plezier van elkaar kunnen genieten? Het kan!

 

 

 

Er zijn natuurlijke vele problemen te noemen, waarvan de oorzaak niet altijd even duidelijk is, of soms wel, bijvoorbeeld uit het verleden van uw paard. Maar ooit heb ik eens gehoord, van iemand die les gaf vanuit de Chinese Geneeskunde.. alles wat in het leven gekomen is, zal ook in het leven kunnen gaan. Met dit idee in mijn achterhoofd wil ik proberen om eigenaren en paarden te helpen om voornamelijk de communicatie beter te maken, het elkaar leren begrijpen en daardoor weer het plezier terug te geven in elkaar.

In het begin zullen de lessen vanaf de grond zijn zodat u zich bewust word van de signalen die u afgeeft naar uw paard, maar ook wat u paard u probeert duidelijk te maken. Door u dit te laten doen, en voor mezelf het te observeren kan ik al veel leren over u en uw paard. Het werken met paarden is ten alle tijde een wisselwerking. Uw paard reageert zoals hij of zij denkt dat het goed is. Is dit niet het antwoord wat u wilde hebben? Wellicht stelt u de vraag verkeerd?! Samen kijken we eens waar het probleem kan zitten, en vooral hoe we het kunnen oplossen zodat het voor alle betrokkenen goed voelt.

Een succesvolle training valt en staat met tijd!

De meeste problemen zijn op te lossen, maar de methode waar ik mee werk is geen quick fix methode. Het is belangrijk dat u hiermee zelf ook aan de slag gaat, en soms (vaak) is het nodig meerdere lessen te plannen. Dit om het goed te onderhouden. Natuurlijk is dit uw eigen keuze.

Soms moet je afwachten... Foto gemaakt tijdens een grondwerkles

Soms moet je afwachten…
Foto gemaakt tijdens een grondwerkles

Woorden als “we breken hem even” of “we zullen hem/haar eens goed aanpakken” zijn dingen die ik niet horen wil. Streng zijn op de momenten dat het nodig is, is absoluut nodig soms, maar er worden teveel paarden misverstaan en vanuit daar ontstaan de grootste problemen.
Door de communicatie tussen jullie weer te verbeteren, weer open te staan voor elkaar zul je merken dat je weer een meewerkend paard krijgt!

De methode waar ik mee werk, is eigenlijk een mengeling van verschillende natural horsemanship methodes die al bestaan. Hierdoor is het mogelijk om vele paarden en mensen te helpen, omdat niet iedereen gelijk is, ook niet in de paarden!

Voor wie zijn deze lessen geschikt?


Voor iedereen, jong en oud, die een probleem hebben met hun paard(en). De lessen worden voor kinderen afgestemd op hun kunnen, en er dient altijd een ouder/voogd aanwezig te zijn.
De problemen kunnen uitlopend zijn van niet willen vast staan, wegrennen, aanvallen, bijten, geen respect tonen of onder het zadel bijv niet meer willen lopen (staken), juist wegrennen, steeds schrikken vaak zonder reden, niet naar links of naar rechts willen.

Wat kunt u van een les verwachten?

De lessen duren gemiddeld tussen de 30 en 60 minuten. Een enkele keer iets langer want we nemen de tijd. Als het nodig is om wat langer door te gaan zullen we dit zeker doen.
Meestal beginnen we met een grondwerk les, maar mocht het probleem zich echt specifiek en alleen tijdens het rijden voordoen en is een rijtechnische oplossing gewenst gaan we natuurlijk niet eerst vanaf de grond bezig, maar stappen we op om het probleem bij kop en staart aan te pakken en op te lossen.

De grondwerk les is altijd in een afgezet stuk van ongeveer 18 bij 18 meter, het formaat van een gemiddelde longeercirkel. Heeft u geen longeercirkel bij stal? Geen probleem, we kunnen een stukje afzetten in de bak, dit heeft hetzelfde effect. Door het paard in vrijheid te laten lopen kunnen we het gedrag observeren. Daarna zult u (of ik eerst) ook in de bak gaan om te kijken wat de reactie op de mens is. Vanuit daar gaan we kijken wat we verder kunnen doen voor u en uw paard. Omdat ik werk met verschillende methodes en niet elk paard gelijk is zal ik ook niet altijd dezelfde weg bewandelen. Ik vind het belangrijk de “behandeling” af te stemmen op het type paard, maar ook zeker op de eigenaar.

Voor een les onder het zadel zijn een fijne bak, rust, een goed passend harnachement het allerbelangrijkste om samen tot een oplossing te komen

Wil jij het plezier met je paard weer terug vinden?

De lessen kosten 30 euro, excl reiskosten a €0,19 per gereden km vanaf 9132 EJ Engwierum.
Tot 20km retour reis reken ik geen reiskosten.

Meer informatie of een les aanvragen?

Indien u niet binnen 48uur antwoord heeft ontvangen, bekijkt u dan even de map ongewenste mail, of spam. Het kan voorkomen dat de mail daarin verdwijnt. Mijn excuses voor het ongemak.