Dressuur

Wedstrijdgericht of recreatief… Je kunt eigenlijk niet om de dressuur heen. Ook als je liever springt of buiten rijd, voor je paard is het belangrijk om zijn lichaam correct te gebruiken om goed te blijven tot op hogere leeftijd. Het is daarom van belang om op regelmatige basis toch wat aan de dressuur te werken.

Dressuur, de basis van het paardrijden!

Dressuur is de basis van het paardrijden. Het gaat over het trainen van het lichaam, de spieren rekken en strekken, het paard en jezelf in balans brengen om samen tot betere prestaties te komen! Dressuur is dus ook de basis van het springen, rijd je liever buiten ritten? Ook dan is het van belang dat je paard gehoorzaam is, reageert op de hulpen, fijn in zijn lichaam zit en dat jullie samen in balans zijn!

 

Dressuurlessen:

Ik geef dressuurlessen met de insteek van het Centered Riding en de klassieke/academische rijschool. Het aangespannen maar in ontspanning rechtgerichte paard. Dit zijn vele “dure” woorden bij elkaar, maar waar het in het kort op neer komt… Een ruiter in balans is een paard in balans, een paard in balans is een ontspannen paard en vanuit daar zoeken we de aanspanning op zodat het paard de oefeningen vanuit de dressuur aan kan. Het rechtrichten van het paard is niet meer dan het recht laten lopen, zodat op alle benen het gewicht correct verdeeld word.
Een paard wat zich aan beide kanten fijn laat rijden, zonder getrek, in een mooie aanleuning wil komen is mijn doel in de lessen. Een paard wat zijn lichaam gebruikt, op 4 benen loopt en mentaal sterk genoeg is om het werk aan te kunnen.

Wedstrijdgericht?

Ik kan en mag jureren tot Z niveau (KNHS) waardoor wedstrijd gericht, of bijvoorbeeld proef gericht helpen geen enkel probleem is. Dit is ook mogelijk om te doen naast je gewone reguliere lessen bij je instructrice. Loop je steeds tegen iets aan en lukt het jullie samen even niet om er uit te komen? Laat eens een frisse blik over de situatie gaan!

Tarieven

Privéles met 1 paard: les van 1 uur €20,-
Les van een half uur €12,50
Les met 2/3 paarden: les van 1 uur €15,- per paard
Bij meer dan 35km (retour reis) vanaf Engwierum, vraag ik een reiskostenvergoeding a €0,19 per gereden kilometer

Wilt u meer informatie, of een rijles aanvragen?
Vul vrijblijvend onderstaand formulier in of bel/whatsapp 06 11 07 07 60