Creatief trainen / Cavaletti training

Wil jij graag wel eens wat anders met je paard? Een leuke uitdagende training die goed is voor jezelf, maar nog beter voor je paard.
Je traint hiermee de coördinatie, balans, reactie snelheid, mentale kracht, meer controle over het voetenwerk, maar ook meer draagkracht i.p.v. stuwen. Je traint de flexibiliteit van het lichaam van je paard, maar naast het lichamelijke zal je paard hier ook moeten nadenken en zelf verantwoordelijkheid leren nemen. Puntje bij paaltje.. een training die enkel maar voordelen kent als je het mij vraagt!

Wat gaan we doen?

Deze training kent meerdere mogelijkheden. Je kunt nl. een training doen onder het zadel of aan de hand. Deze trainingen zullen ook binnenkort online worden aangeboden. Daarmee krijg je de mogelijkheid om in je eigen tempo steeds nieuwe uitdagingen te ontvangen, filmpjes in te sturen ter beoordeling. De filmpjes worden voorzien van opbouwende feedback en een stappenplan voor verbetering. Een combinatie van online en fysieke lessen is hierin ook zeker mogelijk!

Van te voren mag je mij vertellen wat voor soort paard je hebt, wat je graag zou willen bereiken, of je het aan de hand wilt doen of onder het zadel. Aan de hand van deze informatie bouw ik een “parcours” op met uitdagende lijnen en gaan we hier samen doorheen. De uitdagende lijnen zorgen voor een verbetering van de communicatie, stipter uitvoeren van gevraagde oefeningen (bijv. het op de letter rijden in een wedstrijd proef), je rechte lijnen worden rechter en je voltes ronder. Een betere aanleuning, reactie op je been en een paard wat beter oplet. Dat is wat je zult bereiken als je regelmatig een cavaletti training aan je trainingen toevoegt.

Voor wie is dit geschikt?

Elk paard, of het nou een sportpaard of recreatie paard is, heeft hier belang bij. Ook in de opbouwende fase van het jonge paard zijn dit zeer geschikte trainingen. Elke training wordt afgestemd op het niveau van jou en je paard en natuurlijk ook op het doel wat je voor ogen hebt.
Jonge paarden, oudere paarden, paarden met veel spanning in het lichaam… Paarden die gewoon niet zo goed opletten, makkelijk de focus verliezen. Eigenlijk gewoon elk paard dus….

Wil jij dit proberen?