Begeleiding bij zadelmak maken / doorrijden

Je hebt een jong paard en wilt deze graag alles zelf leren. Het is dan handig om hier wat hulp bij te krijgen. Ik heb ruime ervaring met jonge paarden en door ze de juiste basis mee te geven zal je qua beleren weinig problemen ondervinden.

Het is dus belangrijk om een goede voorbereiding naar het opstappen te hebben. Een goede voorbereiding bestaat naar mijn mening uit een paard wat zijn lichaam goed kent, wat een mooie links-rechts balans laat zien, mentaal goed zit en de basis commando’s op stem kent.

Geef je (jonge) paard de juiste basis mee en je zult hier voor de rest van zijn/haar leven plezier van hebben

Ik vind het belangrijk om die juiste basis mee te geven. Deze bestaat natuurlijk eerst uit grondwerk, werken aan de hand, maar dingen als trailerladen, verkeersmak maken, “enge” dingen trotseren… Het zijn wat mij betreft allemaal dingen die erbij horen.

We gaan in rust, maar vooral met respect naar het paard toe stapje voor stapje je paard opleiden van de peuterspeelzaal, via de basisschool naar de middelbare school.
Hoe ver we gaan in het beleren samen mag je zelf helemaal bepalen en invullen. Je hebt daarin de complete controle zodat jij je paard kunt beleren zoals jou dat het beste lijkt. Jij kent je paard altijd beter dan een ander.

Het opleiden van een paard kost tijd en daarom plak ik er geen vaste tijd op. De lessen duren gemiddeld een half uurtje.
Ik kan het paard ook voor je trainen, maar niet onder het zadel.

Wil jij je paard de goede basis meegeven?