Begeleiding bij zadelmak maken/doorrijden

Hebt u een jong paard en wilt u deze graag zelf alles gaan leren, maar weet u eigenlijk niet goed waar te beginnen?
Mishpa heeft ruime ervaring met jonge paarden en kan u daarom helpen met het correct trainen van uw jonge groene paard naar een paard wat graag en met plezier voor u werkt. Ook voor het door trainen na het zadel mak maken kan ik je helpen!

Geef je paard de juiste basis mee en je zult er voor altijd plezier van houden!

 

Door lichamelijke problemen is het helaas niet mogelijk om zelf op uw paard te gaan zitten, maar mijn ervaring is dat als je paarden met rust, ruimte en respect opleid dat een zadel en ruiter gewicht geen groot probleem vormen. U gaat dus zelf uw paard opleiden, en ik geef u een stukje begeleiding mee.

 

Ik heb ruime ervaring met jonge paarden, en hun “problemen”. Vaak ligt de oplossing in het stukje balans aanleren van het paard. Het paard wat niet gewend is om het gewicht naar achter te verplaatsen, en waarom zou die ook? Voor zichzelf hoeft hij het niet te doen, want zolang het paard geen ruiter hoeft te dragen kan die zijn eigen gewicht prima op zijn voorbenen dragen. Het is alleen voor een paard heel eng om op 4 benen te leren lopen, het besef dat de achterbenen gewicht kunnen dragen moet langzaamaan komen.

Ik vind het belangrijk om een jong paard in alle rust vertrouwd te maken met alle dingen die bij een rij paard komen kijken. We beginnen stapje voor stapje om het paard van kinderspeelzaal, via de basisschool naar de middelbare school te begeleiden en indien nodig… naar de universiteit. Dit is allemaal afhankelijk van wat u met het paard wilt.
Want het maakt natuurlijk wel verschil of u met uw paard de wedstrijd sport in wilt, of juist lekker recreatief wilt blijven rijden, maar ik werk altijd vanuit rust, ruimte, respect, ontspanning en aanspanning en vooral Balans!

Tijd en kosten:

Omdat het opleiden van een paard iets is wat tijd kost, zet ik er nooit een vaste tijd op. We gaan door zolang het plezier er is, de concentratie er is. Maar gemiddeld duurt een les een half uur tot een klein uurtje maximaal.
Ik kom bij u aan huis, een aantal keer per week (zoals we op voorhand duidelijk zullen afspreken) om met het paard te werken. Dit doen we altijd samen, en in overleg is het ook mogelijk dat ik het paard train maar enkel vanaf de grond.

De kosten zijn afhankelijk van de wensen en wat u zelf doet, wat ik doe, hoe vaak in de week we afspreken en de afstand vanaf mijn huis. Vult u gerust vrijblijvend hieronder het formulier in zodat ik u een prijs toe kan sturen waarna u altijd kunt besluiten of u dit wilt of niet.

**Aanbieding**

De eerste 4 weken kosten €200,- waarbij ik 3x/week bij je thuis/op stal langs kom. Binnen 35km worden er geen reiskosten berekend, daarbuiten €0,19/km vanaf Engwierum. Mocht het te combineren zijn met andere afspraken dan worden er uiteraard geen reiskosten berekend. Ik ben ook regelmatig in de buurt van Groningen te vinden.