Wie is Mieke Wind?

Op deze pagina wil ik een klein beetje meer over mezelf vertellen zodat u een goed beeld kunt krijgen van mij.

Mieke en RolandoIk ben Mieke Wind, 27 jaar, altijd werkzaam geweest als vrachtwagenchauffeur, maar nu fulltime in de paarden bezig en moeder van een dochter.
Al vroeg geinspireerd door paarden. Wij gingen elk jaar op vakantie naar Schiermonnikoog en daar zag ik regelmatig paarden over het strand galopperen, dat wilde ik ook… Denkend dat dat heel gemakkelijk zou zijn, maar toen moest ik toch lessen pakken en besefte dat paardrijden een echte kunst was.

 

 

img919195342 (1).jpeg-for-web-small

Al snel daarna kwam er een verzorgpaardje en een eigen pony. We kochten een haflingermerrie, Sunny. Daar heb ik veel van geleerd. We gingen verhuizen naar België en Sunny kwam alleen te staan, toen hebben we een shetlandertje opgevangen. Helaas is deze in de zomer van 2011 overleden aan koliek, net als zijn grote maatje die we in 2006 verloren zijn.


 

Iets anders proberen... Western rijden

Iets anders proberen… Western rijden

Toen is Rolando gekomen, Rolando is sinds 2006 mijn maatje. Door Rolando ben ik me nog meer gaan verdiepen in het gedrag van paarden en het belang van het correct trainen van een paard. Rolando is namelijk geen gemakkelijk paard, hij kwam bij ons met een enorme gebruiksaanwijzing. Deze gebruiksaanwijzing is er nog steeds, maar door juiste training, het goede plekje en een aangepaste communicatie kunnen wij heel veel dingen weer samen doen.
Samen zijn we begin 2012 verhuisd naar Groningen en begin 2014 verhuisd naar Engwierum (NOF/Friesland). Hier ben ik begonnen met het nemen van Western lessen. Iets heel anders, maar ontzettend leuk om te doen!

 

Als u graag nog wat meer weten wilt, dan staat vragen altijd vrij.