Werkwijze fotoreportages

_DSC9428 copy.jpg-for-web-normalHieronder een beetje uitleg over hoe een reportage in z’n werk gaat. Zodat u ook weet wat u verwachten kunt. Heeft u nog vragen, dan hoor ik dit graag van u.

We hebben een afspraak, opzoek naar een goede locatie
Als we een afspraak hebben gemaakt via de telefoon of mail, dan moet u opzoek gaan naar een geschikte locatie. Voor een geschikte locatie kunt u denken aan een stuk bos, een stuk heide, een open vlakte, alles eigenlijk als er maar weinig storende elementen zijn. Zorg dus dat het een rustige plek is, waar je dier zich ook op z’n gemak kan voelen. Zorg dat er op deze plaats voldoende zonlicht beschikbaar is.

Je dier is er klaar voor
Bij aankomst zou ik graag zien dat het paard netjes gepoetst, schoon is, eventueel wat babyolie om hem/haar goed en mooi te laten glanzen. Dit geldt natuurlijk ook voor andere dieren dan paarden. Kleine vlekjes, stukjes zweet, een haartje wat in de war zit, dat zie je allemaal terug op de foto’s en soms kan dat erg storend werken. Natuurlijk zullen de manen van je paard niet perfect blijven hangen als je ze los hangt, daarom zou je ze bijv. ook kunnen invlechten!

Als je paard klaar staat, ik kom aan, dan maak ik eerst even kennis met jou en je dier. Door gewoon even wat te aaien, en het dier op z’n gemak te stellen.
Denk niet alleen aan je paard die schoon moet zijn, denk ook aan het tuig waar je mee gaat rijden, het halster/hoofdstel wat hij/zij aan gaat hebben tijdens de portretfoto’s! Alles moet perfect schoon zijn.

Je kind, jij zelf bent klaar voor de fotoreportage
Het geldt niet enkel voor dieren, maar natuurlijk ook voor jezelf, zie je er netjes uit? Zitten er geen vlekken op kleding, uitgelopen make-up e.d.? Al deze details zie je voor altijd terug op de foto’s. Trek je mooiste kleding aan, liefst geen wit of andere afstekende kleuren.

 
De foto’s maken
Als we kennis hebben gemaakt, dan gaan we op pad naar de locatie die u heDSC_4225 copy.jpg-for-web-normaleft uitgezocht. Hier gaan we eerst enkele portretfoto’s maken. Het is belangrijk dat je hierin je paard een beetje vrij laat. Het touw niet te strak vast houd, je paard niet te veel corrigeert. Je dier gaat zich namelijk snel vervelen als hij “de hele tijd op z’n kop krijgt”. Ik wil graag spontane foto’s maken, en daarom zullen we het dier ook een beetje z’n gang moeten laten gaan.

Na de portretfoto’s op locatie maken we enkele losgooi, of rij foto’s. Net wat u uitkiest. Het mooiste is om eerst losgooi foto’s te maken i.v.m de zweetplekken die toch zichtbaar worden tijdens het rijden.
Zoek hiervoor ook een mooie locatie uit, een mooie groene weide, met een rustige achtergrond. Dat worden toch de mooiste foto’s. Probeer het beste plekje uit te zoeken, wat je hebt bij je stal om los te kunnen gooien.
Wanneer kunt u de foto’s bekijken?
U kunt de foto’s gemiddeld binnen een week na de fotoreportage bekijken via een speciale link die ik naar u toestuur. Deze link krijgt u alleen te zien. Vanuit dit digitale fotoalbum kunt u de foto’s uitkiezen die u graag extra wilt nabestellen. Als ik uw e-mail heb ontvangen met de nummers van de foto’s die u graag wilt laten afdrukken, dan kunt u de foto’s binnen 10 werkdagen verwachten.

Betaling
Het liefst heb ik de betaling contant, en zo gepast mogelijk, op de dag van de reportage zelf. Echter is het ook mogelijk om het over te schrijven naar mijn bankrekening. De betaling dient wel uiterlijk 24 uur voor de aanvang van de reportage op mijn rekening te zijn bijgeschreven. Indien dit niet het geval is kan de reportage helaas niet doorgaan.

De betaling van de nabestelling van de foto’s dient via overschrijving betaald te worden. Als u de foto’s besteld, stuur ik u een e-mail met de gegevens. Zodra het geld is bijgeschreven, ga ik uw foto’s bestellen bij de drukker. U kunt de foto’s binnen +- 7 werkdagen verwachten.